Hoppa till huvudinnehållet

Falu Gruvpaket

Falu Gruvpaket

Bo på First Hotel Grand och följ med på en guidad tur genom vindlande gångar och mäktiga salar, ner i Falu Gruva, en del av Världsarvet Falun. Året om hålls guidade turer i gruvan och under sommaren finns det extra mycket att upptäcka.

Paketet inkluderar:

  • En övernattning på First Hotel Grand
  • Entrébiljetter till gruvan 
  • Grands stora frukostbuffé
  • Gym
  • Fri WiFi

Bokning och boendeperiod

Giltigt hela året

Mer information

Gruvmuseet, med filmsal och konsthall, är interaktivt och berättar på ett spännande sätt gruvans 1000-åriga historia. Sommartid kan man åka med Lilla Gruvtåget och gå på visning bland de historiska byggnaderna. Utkikstornet är utrustat med kikare och informationsskyltar om den hotade arten berguv som glädjande nog häckar vid Falu Gruva.

Promenera gärna 1,6 km runt det mäktiga dagbrottet på en gångväg med informationsskyltar på svenska och engelska. På gruvområdet finns många butiker, två caféer och en lunchrestaurang. Här får du uppleva en underjordisk värld med vindlande trappor, väldiga arbetsrum och imponerande sänken. Falu Gruva är dessutom med på UNESCOs världsarvslista.

Ett trapptorn erbjuder en fantastisk utsikt över det väldiga dagbrottet.
Trapporna leder vidare in i berget via den gamla tillmakade Dropporten från 1700-talet ner i gruvan till 67 meter under jord. Vägen upp går med hiss. Turen är totalt knappa 700 meter varav 150 meter är trappor.

Det finns även möjlighet att äta lunch eller besöka någon av områdets två caféer.

Fråga gärna receptionen om visningar m m.

Priset gäller per person per natt i mån av plats. Paketet kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Från 710 kr/person i dubbelrum

Enkelrumstilläg 450:-/natt, barn, 280:-/natt