Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Borlänge

Hotellets läge vid natursköna Liljeqvistska parken, ca fem minuters promenad från Borlänge Centralstation gör First Hotel Borlänge till en perfekt utgångspunkt för att utforska Borlänge med omnejd.

Se våra tips på saker att göra i Borlänge med omnejd nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

park

Parker i Borlänge

Ett perfekt sätt att koppla av efter en hektisk dag med shopping i Borlänge, eller en lång dag med jobb är att ta sig till vackra Humleparken fem minuters promenad från hotellet. Passa på att gå inom Almas Café och köp med lite fika.

En annan populär park är Liljeqvistska parken ca 150 meter från hotellet. Här finns både Jussi Björlingmuseet och Geologiska museet för den som vill utforska den svenske operasångarens liv och karriär, eller hur jorden och vårt samhälle är uppbyggt av det geologiska materialet.

Borlänge med barn

Kommer du till Borlänge med barn rekommenderar vi ett besök på 2047 Science Center. Perfekt för nyfikna barn som vill experimentera och lära mer om teknik, fysik, människan eller utforska rymden i planetariet.

En annan populär aktivitet för familjer är äventyrsbadet Aqua Nova. Utmana dig själv på klätterväggen, svischa ner i vattenrutschbanorna, testa vågmaskinen eller utomhusbassängen med virvelström.

park

Frostbrunnsdalen i Borlänge

Naturreservatet Frostbrunnsdalen är en härlig oas för naturälskaren. Den ca 20 meter djupa ravinen bjuder på lummig och artrik vegetation, flera fågelarter och en trefaldighetskälla som kommunen fortfarande hämtar vatten ifrån.

Under sommaren har Frostbrunnsdalen Café öppet och serverar hembakat och ekologiskt. Frostbrunnsdalen ligger nära Stora Tuna kyrka ca 6 kilometer från Borlänge centrum. Har man inte bil kan man ta buss nr. 1 som går utanför hotellet.

Romme Alpin Ski Center

Romme Alpin

20 minuter med bil från hotellet ligger skidcentret Romme Alpin.

Från de två topparna, där den högsta fallhöjden är 275 meter, finns det 33 nedfarter i alla väderstreck att välja mellan. Här finns också en stor uthyrningsverksamhet, en skidshop och flera matställen med varierat utbud.