Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra

First Hotel Grims Grenka har ett unikt läge i centrala Oslo, vilket gör det till den perfekta utgångspunkten när du vill utforska staden. Kontakta receptionen om du vill ha tips om saker att göra.

Oslo har många sevärdheter, bland annat flera kulturarv. Bland stadens kulturella höjdpunkter kan vi nämna operahuset och ett flertal konstgallerier med konst av världsklass. Du kan också roa dig med festivaler, konserter och bra shopping samt ett omfattande utbud av utomhusaktiviteter.

A.C. Perch’s Thehandel & Tea Room

Precis runt hörnet från First Hotel Grims Grenka finns en av de charmigaste tebutikerna/-salongerna i Oslo, som också är kunglig hovleverantör till det danska kungahuset: A.C. Perch’s Thehandel & Tea Room.
I denna mycket vackra fastighet på Kirkegata 5 har man sålt te av högsta kvalitet sedan 1835.

Väl inne i de mysiga lokalerna kan du välja mellan fler än 150 sorter läckert te i guldlådor. Och du får inte glömma att prova bästsäljaren bland alla tesorterna – White Temple.

Det Grønne Kjøkken

På Det Grønne Kjøkken finns det många läckra rätter att välja mellan,  såväl ekologiska, glutenfria, veganska som allergivänliga alternativ. 

Restaurangen ligger i ett mer än 400 år gammalt område i Oslos centrum. Under andra världskriget använde den norska motståndsrörelsen lokalerna som sitt huvudkvarter vid kommunikation med London.

Du behöver bara ta dig över gatan från hotellet för att få njuta av en lunch på en av de bästa restaurangerna i Oslo.

Adress: Kongens gate 4, 0153 Oslo

Cinemateket

Du som är intresserad av filmhistoria och filmkonst får verkligen inte missa Cinemateket. Här kan du se allt från filmhistoriens stora klassiker till mindre kända verk. 

Många av filmerna som visas här  har Cinemateket ensamrätt till, så passa på att se filmer som du inte kan se någon annanstans.

Adress: Dronningens gate 16, 0105 Oslo

Filmprogram

akershus festning

Akershus fästning

På Akershus fästning har du chansen att verkligen få upptäcka Oslos historia. Fästningen är ett mycket trevligt besöksmål, oberoende av om det är en frisk och kylig vårmorgon, en varm sommarkväll, en blåsig höstdag eller en kall vinterdag. 

1299 gav Kung Håkon V i uppdrag att Akershus slott och fästning skulle byggas. Med sitt strategiska läge på hamnens östra sida fungerade detta medeltida slott som kungligt säte, och det har stått emot flera belägringar genom åren. Kung Kristian IV (1588–1648) byggde om slottet till ett modernt skandinaviskt renässansslott. 

Året om erbjuder man guidade turer på fästningen

Bare Jazz

Bare Jazz är en kombinerad butik och café/bar där du kan lyssna på härlig jazz och bläddra i det stora utbudet av vinylskivor och CD-skivor – skivor som också är till salu.
På caféet kan du lyssna på jazz från många olika genrer tolkad av utmärkta liveband.

Vi rekommenderar verkligen ett besök – du kan se fram emot en unik upplevelse.

Adress: Grensen 8, 0159 Oslo

Spikersuppa skridskobana

Snöra på dig dina egna skridskor eller hyr ett par skridskor på banan för 100 norska kronor per dag och skrinna runt i hjärtat av Oslo mitt emellan Nationaltheatret och Stortinget på en skridskobana som är gratis och öppen för alla.

Skridskobanan är stängd en kortare stund varje dag vid 15.00 när isen spolas.

Läs mer här

Operahuset

Den Norske Opera & Ballet har etablerat sig som en arkitektonisk och konstnärlig framgång. Operahuset i Oslo är det första i världen där du kan gå hela vägen från vattenkanten och upp till toppen av taket.

Operahuset har blivit en av Norges populäraste turistattraktioner.

Läs mer här

Beställ biljetter här