Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Köpenhamn

Besöker du – eller planerar du att besöka – Köpenhamn? Du har säkert hört talas om fantastiska sevärdheter som Den lilla sjöjungfrun, Tivoli och Strøget.

Men Köpenhamn har mycket mer att erbjuda.
Promenera sakta genom de gamla gränderna eller cykla längs sjöarna och hamnen i centrala Köpenhamn. Upptäck dansk design och shoppa på varuhus eller i någon av stadens alla boutiquer. Njut av allt från streetfood till restauranger med Michelin-stjärnor.

Här kan du hitta några av Köpenhamns största attraktioner, tillsammans med en del mer lokala höjdpunkter.

Upplev Köpenhamn på två hjul

Upplev Köpenhamn som lokalinvånarna

Upptäck Köpenhamn på två hjul. Cykel är det perfekta sättet att ta sig runt i Köpenhamn. Hyr en cykel på First Hotel Kong Frederik, och gör som lokalbefolkningen: kliv upp på cykeln och trampa till sevärdheterna.

First Hotel Kong Frederik:

  • 130 DKK per dag. 

Priset och hyrestiden gäller fram till midnatt.

Den lilla Sjöjungfrun

Den lilla sjöjungfrun är en av Köpenhamns mest berömda sevärdheter och har suttit på sin klippa i mer än ett århundrade. Där stirrar hon längtansfullt mot horisonten, kanske för att få en glimt av sin käresta. Statyn är inspirerad av en balettföreställning av sagan med samma namn av den berömde danske författaren Hans Christian Andersen.

Visste du att Den lilla sjöjungfrun har tappat huvudet två gånger? Inte på grund av sitt humör, utan på grund av vandalism. Varje gång har det dock satts tillbaka på sin rätta plats.

Tivoli

Tivoli är mycket mer än bara en nöjespark och har blivit ett måste för alla besökare. Förutom de många åkturerna kan du hitta du vackra trädgårdar med musik, massor av restauranger och barer samt teater. Under sommaren kan du se en ny konsert varje fredag.

Tips: Om du tycker att Tivoli är magiskt under dagen ska du passa på att besöka det på kvällen. Olika ljusshower och fyrverkerier gör besöket till en verkligt magisk upplevelse.

Tivoli är öppet från mitten av april till mitten av september, med särskilda öppettider under Halloween, jul och påsk.

Storkespringvandet Strøget KöpenhamnStrøget KöpenhamnStrøget Köpenhamn

Strøget

Du kan inte shoppa i Köpenhamn utan att gå till Strøget – det största shoppingområdet i hjärtat av staden. Här hittar du allt från stora internationella märken som Prada, Louis Vuitton, Mulberry och Hermés till High Street-märken som Zara, H&M, Weekday och &Other Stories. Men det finns mer att göra på Ströget än shopping. Ta en paus då och då och upptäck några av Köpenhamns vackra sevärdheter och attraktioner, som Vor Frue Kirke och Storkfontänen.

I slutet av Strøget hittar du Kongens Nytorv med Det Kongelige Teater, och vykortsvackra Nyhavn.

Ny Carlsberg Glyptotek

Marmorstatyer, mumier och medelhavsstämning i kombination med modern konst i unika och imponerande omgivningar – där har du den bästa beskrivningen av konstmuseet Glyptoteket. Museibyggnaden har skapats med målet att konsten ska tala direkt till och beröra den enskilde besökaren, och är ett arkitektoniskt underverk i sig.

På Glyptoteket hittar du en av de vackraste takterrasserna i Köpenhamn. Därifrån kan du se Tivoli och det myllrande stadslivet.

Assistens Kirkegård KöpenhamnFrederiksberg Have KöpenhamnFælledparken KöpenhamnKongens Have Köpenhamn

Det härliga parklivet

En solig dag kan Köpenhamn erbjuda gott om parker – och det är där lokalbefolkningen brukar samlas. Prova att bege dig till Frederiksberg Have – Köpenhamns mest romantiska park, Kongens Have – även kallad Rosenborg Gard och en av de äldsta kungliga trädgårdarna i Danmark, Assistens kyrkogård – Danmarks mest välkända kyrkogård eller Fælledparken – populär för alla slags utomhusaktiviteter och den största parken i Köpenhamn.

Den botaniska trädgården är också trevlig att besöka. Den ligger i centrala Köpenhamn och innehåller 27 växthus, mer än 13 000 arter och ett fjärilshus!

Louises Fiskebar

Är du sugen på en läcker skaldjurstallrik eller fisksoppa? Prova Louises Fiskebar, som ligger nära Rådhuspladsen och Strøget. Njut av det bästa från de skandinaviska vattnen: färsk fisk, hummer, krabba, ostron och kaviar. Till lunch specialiserar sig Louises Fiskebar på danska Smørrebrød – de välkända och ack så läckra danska smörgåsar som du bara måste smaka när du är i Danmark. Prova inlagd sill, gravad lax eller rillette på regnbågsforell. Mat som får det att vattnas i munnen!