Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Kolding

Kolding har något att erbjuda alla – både vuxna och barn.

Ta med familjen på ett äventyr, utforska stadens kulturella utbud eller njut av aktiviteter i den vackra naturen runt Kolding.

Trapholt Museum

Trapholt Kunstmuseum

Trapholt Kunstmuseum i Kolding är ett av Danmarks största och mest besökta museer utanför Köpenhamn.

Här kan du se fina utställningar och designprodukter av kända danska konstnärer och arkitekter, som till exempel Arne Jacobsen. Med fler än åtta gallerier och 2500 kvadratmeter visningsyta har museet mycket intressant och spännande att bjuda på. Museet är också rullstolsanpassat och har aktiviteter för barn.

Bild av: Bang Clemme Film & Openhouse, VisitDenmark.com

utomhus

Gör en tidsresa på Koldinghus

På Koldinghus mitt i Kolding finns mycket intressant historia att ta del av.

Koldinghus uppfördes 1248 och spelade en viktig roll i både Danmarks och Koldings historia under mer än 750 år. 1808 förstördes Koldinghus i en våldsam brand, men nu har det renoverats och inrymmer ett museum. Här kan du se permanenta utställningar om slottets storhetstid och andra tillfälliga utställningar.

Gör en tidsresa: Besök slottets fängelsehålor där fångar avtjänade sina straff. Lyssna på spännande berättelser från en svunnen tid. Besök balsalen där man har hållit kungliga fester för några av Danmarks mest kända kungar och drottningar. Ta med hela familjen – det finns aktiviteter för både barn och vuxna i alla åldrar och många intressanta berättelser om slottets historia

Dronning Dorothea badstue Kolding

Koppla av på Dronning Dorotheas Badstue

Dronning Dorotheas Badstue är en wellness- och spaanläggning i centrala Kolding. Njut av en underbar och avkopplande behandling – massage, lerbad, indisk huvudmassage eller något annat du är nyfiken på. Ta gärna med dig barnen hit – de kan bada i poolen medan du kopplar av.

När du går på behandling har du också tillgång till bassängerna i samma byggnad. Så koppla av och skäm bort dig med härliga behandlingar och ladda dina batterier på nytt.

Bilde frä Dronning Dorotheas Badstue

Geografisk Have Kolding

Ta en promenad i den botaniska trädgården

Geografisk Have är en stor botanisk trädgård i Kolding där såväl Japan, Kina, Korea som Nordamerika finns representerade. Den är nästan 100 år gammal och har fler än 2000 olika sorters träd, buskar och blommor. Ta med hela familjen och njut av frisk luft, vackra blommor och fina växter – du kanske kan få inspiration till egna trädgårdsprojekt. För barnen finns det en miniatyrmodell av Kolding och grottor som behöver utforskas.

Bild: geografiskhave.dk/