Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Ålborg

Danmarks fjärde största stad Ålborg har något för alla, oavsett ålder, intressen och budget. Här kan du hitta några av Ålborgs största attraktioner, tillsammans med lite hemliga tips från vår hotellpersonal.

Arkitektur i Ålborgs hamn

  1. I Ålborgs hamn, nära First Hotel Aalborg och med utsikt över Limfjorden, finns den arkitektoniska pärlan och musikcentret Musikkens Hus. Musikcentret anordnar musik- och kulturevenemang, och bland de permanenta gästerna märks Ålborgs symfoniorkester, Jazzhistoriskt centrum, Jyllands musikakademi – Ålborg och restaurangen Musikkens Spisehus.
  2. Utzon Center är ännu en arkitektonisk pärla belägen vid vattnet i Ålborg. Byggnaderna är designade av Jørn Utzon, arkitekten bakom operahuset i Sydney, och innehåller olika utställningar inom konst, arkitektur och design. Dessutom fungerar de som en mötesplats för kreativa själar.
  3. Det tidigare kraftverket Nordkraft har förvandlats till Ålborgs dynamo för kultur och fritid. Anläggningen rymmer en teater, en konsertlokal, ett sportcenter och mycket annat, allt med drag av ”New York-arkitektur”.

Bild: VisitAalborg