Hoppa till huvudinnehållet

First SmartBed

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

First SmartBed

En av huvuduppgifterna för hotell är att erbjuda sina gäster en god natts sömn. Detta tar First Hotels på allvar och lanserar nu en egen rumskategori för kvalitetsmedvetna gäster.

Oslo, Januari 2016

Många gäster anser att hotellsängar antingen är för mjuka eller för hårda. First Hotels lanserar nu en ny rumskategori, First Smart Bed, där sängens mjukhet kan ställas in efter gästernas personliga önskemål.

- Alla våra First Smart Bed rum kommer ha sängar från YouBed; tillverkaren av världens första fjädranden säng som kan anpassas efter personliga preferenser. En skön säng är en förutsättning för en god hotellupplevelse och med detta erbjudande visar vi återigen att hos oss kommer gästens önskemål först, säger Roar Ingdal, verkställande direktör på First Hotels.

Även Mattias Sörensen, verkställande direktör på You Bed AB, gläds över samarbetet.

- First Hotels är mycket engagerade i sin ansträngning att öka sömnkvalitén för sina gäster och vi är stolta över att vara en av huvudleverantörerna i denna process. First Hotels blir den första hotellkedjan som installerar våra sängar på nästan alla hotell, säger Sörensen.

Den allmänna medvetenheten om sängar och sömnkvalitet har ökat de senaste åren. I takt med att skandinaver köper bättre sängar ökar också kraven på hotellsängarna.

- Fler och fler förstår att morgondagen egentligen börjar när du går till sängs kvällen innan. Det är genom en god natts sömn som dagens intryck bryts ner och ny energi för nästa dag skapas. Med tre så solida leverantörer som YouBed, Jensen och Wonderland, visar vi att vi tar gästernas sömn på allvar och gör det möjligt för dem att hitta sin ideala säng, säger Ingdal.

Med ökad medvetenhet om komfortkvalitén på sängar ökar också kraven.

- Undersökningar visar att nästan hälften av gästerna anser att hotellsängar är antingen för hårda eller för mjuka. En rumskategori med anpassningsbara sängar tror jag även kommer locka många nya gäster till First Hotels, säger Sörensen.

First Smart Bed
När du bokar First Smart Bed garanteras gästerna även ett buller skyddat rum och en sen utcheckning. Dessutom får gästerna ett sömn kit som består av en ögonmask och öronproppar.

- När våra gäster väljer First Smart Bed, ska de uppleva att vi verkligen har ansträngt oss för att optimera säng- och sömnkvalité. Detta är direkt kopplat till gästernas slutliga hotellupplevelse och jag tror att fokus på detta kommer att öka ytterligare under de närmsta åren, säger Ingdal.

För ytterligare information kontakta gärna:

Erlend Ellingsen, kommunikationschef: +47 920 99 039, erlend.ellingsen@flyingelephant.no

Mattias Sörensen, CEO You Bed AB: +46 705 316497, mattias.sorensen@youbed.com

Fakta: YouBed

  • YouBed är världens första fjädrande säng som kan anpassas efter personliga önskemål, utan att kompromissa med sängens komfortegenskaper
  • Med hjälp av en handkontroll bestämmer gästen själv hur hård eller mjuk sängen ska vara
  • Gästen kan justera olika komfortzoner separat (axlar och höftparti) för att personanpassningen ska bli optimal
  • På handkontrollen kan gästen läsa av sängens hårdhetskombination. Varje gäst, oavsett längd eller kroppsform, får därmed en egen komfortprofil som kan återskapas vid nästa besök

Fakta: First Hotels

First Hotels bildades 1993 och är med sina 59 hotell en av Skandinaviens ledande hotellkedjor. I portföljen finns anrika hotell som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo och First Hotel Mayfair i Köpenhamn. Dessutom har kedjan 32 hotell i Spanien genom sitt samarbete med Petit Palace.