Hoppa till huvudinnehållet

First Member Mastercard

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

First Member Mastercard

Vår samarbetspartner och kortutgivare Ecster har valt att avveckla sitt kortutbud. Detta innebär att First Member Mastercard upphör och slutar att fungera 2 oktober 2023.

För dig som redan är First Member Mastercard-kund betyder detta:

  • Kortet stängs för alla köp från och med 2 oktober 2023.
  • Din eventuella kredit kommer att kunna tillbakabetalas enligt ditt kortavtal med Ecster.
  • Som First Member Mastercard-kund har du automatiskt blivit uppgraderad till First Member-programmets högsta medlemsnivå, Black. Som tack för att du varit en lojal kund hos oss förlänger vi din medlemsnivå till att gälla hela 2024 även om ditt Mastercard-kort upphör att fungera i oktober 2023.
  • Dina upparbetade FirstCoins kan fortfarande användas för hel- eller delbetalning av hotellnätter och andra köp.

 

BRA ATT VETA OM FIRST MEMBER MASTERCARD

ALLT I ETT KORT - First Member Mastercard innehåller ditt First Member medlemskap och behåller alla dess egenskaper. Ditt First Member ID är din e-postadress. Den uppger du som vanligt vid bokning och incheckning.

BRA BETALNINGSVILLKOR MED BEKVÄM FAKTURA - Upp till två månaders fri betaltid gäller. På kontoutdraget/fakturan, som du får i mitten av månaden, kan du se de kortköp du gjort månaden innan. Betalar du senast den sista i månaden tillkommer ingen ränta eller administrativ avgift. Detta ger dig möjlighet att se över dina resekostnader i lugn och ro.

Du kan göra kontantuttag med ditt kort i alla bankomater. Uttagsavgiften är för närvarande 3 %, minst 35 kronor. Om du vill byta din PIN-kod till ditt First Member Mastercard har du möjlighet att göra det i en uttagsautomat kopplat till Bankomat AB.

ÖVERSIKT AV DITT FIRST MEMBER MASTERCARD - Via Ecster kan du alltid logga in och få uppdaterad information om ditt konto så som saldo och transaktioner.

Klicka här för att logga in

• BONUS ÖVERALLT - Allt du betalar med kortet får du extra FirstCoins för. Du får alltid 0,3 % FirstCoins på alla inköp du gör med ditt kort. När du bor på First Hotels får du tillbaka 5,3 % i FirstCoins.

RESEFORSÄKRING MED AVBESTÄLLNINGSSKYDD - Om du betalar minst 50 % av din resa med First Member Mastercard, gäller en kompletterande reseförsäkring med avbetalningsskydd. Avbetalningsskyddet täcker en resekostnad på högst totalt 75 000 kr för alla försäkrade. Reseförsäkringen ersätter till exempel vårdkostnader och föreskriven medicin under resan samt hemtransport vid akut sjukdom eller olycksfall.

Läs mer om reseförsäkringen och se villkoren här

FÖRSENAT BAGAGE - Om du vid resa inte får ut bagage som incheckats efter ankomsten till resmålet, har du rätt att handla kläder, toalettartiklar och andra nödvändiga personliga tillhörigheter som saknas på grund av förseningen av bagaget och som är nödvändiga för resans ändamål (ersättningsnivån varierar utifrån antalet försenade timmar). Som nödvändiga och personliga tillhörigheter räknas inte inköp av golfklubbor, skidor eller annan sportutrustning. Ersättning lämnas dock för hyra av sådan utrustning. Ersättning lämnas inte för bagageförsening vid hemresa.

First Member Mastercard är endast tillgängligt för svenska First Members.

Klicka här för att läsa kontovillkoren.

Årsavgift fn 390 kr
Årsränta upp till 60 dagar: 0 %
Årsränta fn 14,94 % *

*Väljer du någon månad att inte betala hela beloppet tillkommer ränta. Vid en fullt utnyttjad kredit om 10 000 kr under 12 månader blir totalt belopp att betala 11 075 kr och den effektiva räntan 21,05 %. Räntan är angiven per den 2022-07-31.

 

Hantering av personuppgifter hos Ecster

Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft den 25 maj 2018. Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till Ecster som är kreditgivare till First Member Mastercard. Läs mer om GDPR och hur dina personuppgifter behandlas av Ecster här

Betala med mobilen – registrera ditt kort i Samsung Pay

Med Samsung Pay har du alltid med dig dina betalkort utan att behöva ha med dig plånboken. Du kan betala enkelt och säkert, med din Samsungmobil eller smartklocka i stort sett hos alla butiker, restauranger och caféer som har en betalterminal.

På Samsungs hemsida kan du läsa mer om hur du registrerar ditt First Member Mastercard. Där hittar du också alla telefoner och klockor där Samsung Pay fungerar. Har du en kompatibel Samsungtelefon så är appen redan installerad, det är bara att köra igång!