Hoppa till huvudinnehållet

Sommar i Dalarna

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Sommar i Dalarna - här finns något för alla!

Borlänge är perfekt utgångsläge för att uppleva hela Dalarna. Här finner du ett axplock av vårt rika utbud:

Aktiv sommar i Dalarna
Det är något speciellt med sommaren i Dalarna. Här kan du uppleva orörd vildmark och kulturhistoriska miljöer och spännande äventyr för hela familjen. Vandra i fina skogar, fjällvandra i Dalafjällen, cykla, golfa, bada eller paddla kanot. Upptäck vad som finns att se och göra under en sommar i Dalarna.
För mer tips, Besök Visitdalarna.se

Shopping
I Dalarna finner du en härlig blandning av charmigt stadsliv med shopping i vackra kulturmiljöer och gallerior som Dalarnas största köpcentrum Kupolen. Här samlas allt under ett och samma tak. Utanför centrumkärnorna finns handelsplatser där det går att göra riktiga fynd. På såväl större som mindre orter finns hemslöjd och lokalt hantverk till försäljning.

Falu Gruva – Gruvmuseum och Världsarvshuset
Besök världens bäst bevarade gruvlandskap - en gång världens största koppargruva. I dag är det en del av Världsarvet Falun. Utforska den 1000-åriga historien vid Falu Gruva med ett guidade besök i underjorden. Här finns både Gruvmuseum och Sveriges högsta bro.

Leksand Sommarland
På Leksands sommarland finns inte bara karuseller utan också motorland med snabba gokarts och ett härligt poollandskap med rutschkanor, forsar och fritt fall. Du finner fler än 80 aktiviteter för hela familjen.

Carl Larsson-gården
Konstnären Carl Larsson levde och verkade på gården Lilla Hyttnäs i Sundborn utanför Falun. Gården har varit en del av släkten Larsson under generationer och under det världsberömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons överseende blommade gården ut till att bli den välkända plats den är idag. Under ett besök här får du en unik inblick i huset och hemmet där familjen levde och verkade. Carl Larsson-gården är ett hem som med åren blivit modell för såväl svensk heminredning som familjeliv.

Boka First Hotel Borlänge