Hoppa till huvudinnehållet

Sommar i Dalarna

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Sommar i Dalarna - här finns något för alla!

Falun & Borlänge är perfekt utgångsläge för att uppleva hela Dalarna. Här finner du ett axplock av vårt rika utbud:

Shopping
I Dalarna finner du en härlig blandning av charmigt stadsliv med shopping i vackra kulturmiljöer och gallerior som Dalarnas största köpcentrum Kupolen. Här samlas allt under ett och samma tak. Utanför centrumkärnorna finns handelsplatser där det går att göra riktiga fynd. På såväl större som mindre orter finns hemslöjd och lokalt hantverk till försäljning.

Falu Gruva – Gruvmuseum och Världsarvshuset
Besök världens bäst bevarade gruvlandskap - en gång världens största koppargruva. I dag är det en del av Världsarvet Falun. Utforska den 1000-åriga historien vid Falu Gruva med ett guidade besök i underjorden. Här finns både Gruvmuseum och Sveriges högsta bro.

Leksand Sommarland
På Leksands sommarland finns inte bara karuseller utan också motorland med snabba gokarts och ett härligt poollandskap med rutschkanor, forsar och fritt fall. Du finner fler än 80 aktiviteter för hela familjen.

Carl Larsson-gården
Konstnären Carl Larsson levde och verkade på gården Lilla Hyttnäs i Sundborn utanför Falun. Gården har varit en del av släkten Larsson under generationer och under det världsberömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons överseende blommade gården ut till att bli den välkända plats den är idag. Under ett besök här får du en unik inblick i huset och hemmet där familjen levde och verkade. Carl Larsson-gården är ett hem som med åren blivit modell för såväl svensk heminredning som familjeliv.

Orsa Rovdjurspark
Orsa Rovdjurspark är Europas största rovdjurspark. Här finns djur som björn, tiger, snöleopard, lodjur, varg, järv och berguv. Djuren lever i stora hägn som byggs upp i naturliga skogsmiljöer. Runt om i parken finns dessutom flera lek- och lärstationer som gör det möjligt att leka sig fram till ny kunskap om djuren och deras miljö.

Dalhalla
Utanför Rättvik finner ni Dalhalla som är en unik och spektakulär utomhusscen mitt ute i dalaskogarna. Det gamla kalkbrottet fascinerar såväl publik som artister och få konsertplatser kan konkurrera med dess storslagenhet och natur. Inramningen och atmosfären bidrar till konsertupplevelser utöver det vanliga. Dalhalla är en av de mäktigaste och vackraste konsertarenorna i Europa.

Utforska Dalarna i sommar och få 15 % rabatt på din vistelse på ett av våra fantastiska hotell i regionen.