Hoppa till huvudinnehållet

Pride 2019

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Pride 2019 - Upplev festen!

Fira mångfald, kärlek, självförverkligande och tillhörighet – fira PRIDE. Passa på att sova skönt under festligheterna också. Här ser du i vilka Pridestäder First Hotels finns.

Pride 2019

Pride 2019 närmar sig!

I de nordiska länderna firar en ny stad varje vecka mångfald, kärlek och tillhörighet genom att visa upp HBTIQ-rörelsens kulturella uttryck på gatorna. Lyssna på musik, dansa hela natten, se gripande teaterföreställningar, fördjupa dig i bildkonst och design och bara roa dig!

Besöker du Pride i en – eller flera – av de nordiska städerna i år? Gör dig hemmastadd på något av våra centralt belägna First Hotels - från Bergen till Ålborg och Göteborg. Våra hotell har ett utmärkt läge som gör att du enkelt kan gå till rummet och koppla av – eller fräscha upp dig och byta kläder – innan du ger dig ut i den regnbågsfärgade festyran på gatorna igen.

Vi ses under regnbågen!

En ny vecka, ett nytt firande, ett nytt Pride.

Här följer en kort översikt över de nordiska städer som firar Pride och våra hotell i respektive stad.

Pride Stockholm 2019

Sverige

Karlskrona välkomnar dig att delta i Pridefestivalen den 27 maj – 2 juni, med massor av festligheter och föreläsningar. Om du checkar in på First Hotel JA eller First Hotel Statt Karlskrona bor du nära festivalen.

Söderhamn Pride startar den 3 juni och slutar den 9 juni. Det här var den första Pride-festivalen i Gävleborg. För sjätte gången i rad kommer staden att målas i regnbågens färger och vara full av festligheter. Checka in på det officiella Pride-hotellet First Hotel Statt Söderhamn.

Den 8 juni fyller Halmstad's Pridefestival stadens gator med massor av aktiviteter. Gör besöket till en utflykt och bo på First Hotel Mårtenson i hjärtat av staden.

West Pride återvänder till Göteborg den 12–16 juni för att fira kärlek, mångfald och varandra. Festivalen erbjuder konstverk, kulturaktiviteter, härliga fester och en rolig parad. På First Hotel G bor du nära festen! Prideparad den 15 juni.

Helsingborg Pride klär gatorna i regnbågsfärgerna den 29–30 juni. Boka din vistelse på First Hotel Kärnan i centrala Helsingborg.

Pride 2019

Sverige

Sundsvall Pridefestival börjar den 30 juni och avslutas med en häftig prideparad den 6 juli. Bo på First Hotel Strand under firandet!

Malmö Pride förenar människor på nytt den 18–20 juli, med prideparad den 20 juli. Delta i festen och bo på First Hotel Jörgen Kock.

Skandinaviens största pridefestival går av stapeln i Stockholm den 29 juli. Det veckolånga firandet innehåller fester, seminarier, konserter och mycket mer, och avslutas med en prideparad den 3 augusti. Bo på något av våra hotell under ditt besök. Välj mellan First Hotel ReisenFirst Hotel Kungsbron, First Hotel Norrtull och First Hotel Fridhemsplan i centrum, eller First Hotel Solna och First Hotel Brommaplan cirka 20 minuter från Stockholms centrum.

Välkommen till Säffle Pride den 17 augusti för att uppleva festligheterna! Bo på First Hotel Royal i staden.

Skövde Pride anordnas den 27 september. Bo på First Hotel Billingehus.

Köpenhamn Pride 2019

Danmark

Aarhus Pride fyller den leende staden den 1 juni 2019 och paraden börjar på Bispetorvet. Bo på First Hotel Atlantic, så har du nära till festligheterna. 

Köpenhamn Pride välkomnar dig till en vecka fylld med glitter, fjädrar och regnbågsflaggor. Fira kärleken och mångfalden i den danska huvudstaden den 13–18 augusti. Bo på First Hotel Twentyseven, First Hotel Mayfair eller First Hotel Kong Frederik, som alla ligger i hjärtat av staden och utgör en perfekt utgångspunkt för Pride i Köpenhamn. Prideparad den 17 augusti.

Aalborg Pride återvänder till staden den 13 juli. Fira mångfalden och bo på First Hotel Aalborg mitt i centrum.

Oslo Pride 2019

Norge

Bergen Pride kommer att fylla staden mellan de sju bergen med färger den 1–8 juni 2019.
Bo nära festen på First Hotel Bergen Marin på Bryggen. Prideparad den 8 juni.

Delta i Oslo Pride den 14–23 juni 2019 – Norges största festival för HBTIQ-personer. Njut av konserter, konstutställningar, fester, shower och debatter på olika platser i huvudstaden. Om du checkar in på First Hotel Grims Grenka eller First Hotel Millennium så befinner du dig mitt i festligheterna. Prideparad den 22 juni.

Ålesund Pride pågår 26 augusti – 1 september. Bo på First Hotel Atlantica för bästa läge! Prideparaden startar den 31 augusti kl 14:00 på Rådhusplatsen

Pride Reykjavik

Island

Reykjavik Pride välkomnar dig till en fantastisk pridefestival! För att markera landets tjugonde pridejubileum pågår festivalen i hela tio dagar, från den 8 augusti till den avslutande prideparaden den 17 augusti. Bo på First Hotel Reykjavik Kópavogur, som ligger en liten bit utanför stadens liv och rörelse.

Bild: © Reykjavik Pride