Hoppa till huvudinnehållet

Upplev Bergen

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Upplev Bergen

Bergen är en stad som har det mesta. Reser du till Bergen på semester eller i samband med jobbet och är sugen på att uppleva staden? Besök ett av Bergens alla museer, ta en tur med Fløibanen till Fløyen och upplev den fantastiska utsikten, besök akvariet eller dra på shoppingtur på något av Bergens köpcenter.

Bryggen

När du är på semester i Bergen, är det obligatoriskt att besöka den berömda bryggan som är listad av UNESCO som världsnaturarv, och i norsk folkmun går för "Bryggen i Bergen". Och bor du på First Hotel Bergen Marin kommer du besöka Bryggen oavsett om du vill eller inte. Hotellet ligger nämligen perfekt placerat på Bryggen mitt bland de vackra gamla trähusen, som huserar allt från mysiga kaféer, museer och butiker som säljer traditionella hantverk.

Fløibanen och Fløyen

Fløibanan är en linbana som tar dig upp till berget Fløyen. Turen upp tar 5-8 minuter och är en av Bergens mest kända attraktioner. Bor du på First Hotel i Bergen bör du verkligen ta en tur till Fløyen och njuta av den majestätiska utsikten.

Sognefjorden – Norges längsta fjord

Om du bestämmer dig för att stanna i Bergen ett par dagar, är det definitivt värt både tid och ansträngning att göra en eller flera dagsutflykter från staden. Ett uppskattat tips är att uppleva Norges längsta, djupaste och mest kända fjord under en dagstur med båt från Bergen. Sognefjorden sträcker sig 205 kilometer inåt landet mot Jotunheimen och glaciären Jostedalsbreen.

Om du har planerat att ta en tur inåt Sognefjorden är det en bra idé att hoppa av i Flåm och ta en timme för att åka Flåmsbanan, tågturen som med sina branta passager och sin vackra natur har blivit en turistattraktion i sig själv.

Akvariet

Är du på besök i Bergen med barnen och vill hitta något kul att göra på en regnig dag? Akvariet i Bergen är Norges största akvarium och en av Bergens mest populära attraktioner. Här kan du se pingviner, gå på sjölejonshow och vara med när sälar och krokodiler matas.

Shopping

Bergen erbjuder allt du kan önska dig när det gäller shopping. Här finns allt från kända detaljhandelskedjor till modebutiker och mysiga boutiquer. Är du intresserad av konst, älskar god mat eller vill uppleva Bergen som turist, hittar du både gallerior, souvenirbutiker och matmarknader väl värda att besöka.

Museum

Det finns museer i Bergen för alla smaker. Vissa passar ypperligt för de små, medan andra gör den historieintresserades dag helt fantastisk.

Troldhaugen kan du se föremål ur Edvard Griegs liv eller uppleva Griegs musik i Troldsalen, samtidigt som du njuter av utsikten som inspirerade den kända kompositören.

Hanseatiska museet, som ligger nära First Hotel Marin på Bryggen i Bergen, får du se hur handeln bedrevs förr i tiden.

Bergenhus kan du klättra i mörka, trånga trappor ända upp till taket på Rosenkrantztornet eller gapa stort av förundran över åsynen av den ärevördiga Håkonshallen.

Ventskapscentret VilVite är det perfekta stället för dig som är på besök i Bergen med barn. Här kan de leka och lära i över 100 olika interaktiva installationer och experiment.

KODE finner du konstmuseer med bland annat Munch och flera temporära utställningar med konst, konsthantverk, design och musik.

Vad väntar du på?

Fortfarande inte säker på om du ska åka till Bergen? Se den här videon (öppnas i ett nytt fönster på YouTube) och boka sedan din vistelse på First Hotel Bergen Marin.

Vi väntar med öppna armar på dig här!

Läs mer om sakera att göra i Bergen och vårt hotell på Bryggen, First Hotel Bergen Marin.

Bryggen

Utsikt från Fløyen

Cykel-VM gick av stapeln i Bergen i september, 2017

Troldhaugen Museet

Akvariet

Matmarknad i Bergen