Hoppa till huvudinnehållet

Upplev Bergen i höst

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Upplev Bergen i höst

Bergen är en stad som har det mesta. Reser du till Bergen på semester eller i samband med jobbet och är sugen på att uppleva staden? Besök ett av Bergens alla museer, ta en tur med Fløibanen till Fløyen och upplev den fantastiska utsikten, besök akvariet eller dra på shoppingtur på något av Bergens köpcenter.

Bryggen

Är du på semester i Bergen, är det nästintill obligatoriskt att besöka den berömda bryggan som i norsk folkmun går för "Bryggen i Bergen". De gamla trähusen, som ligger mitt i centrum, huserar allt från mysiga kaféer, museer och butiker som säljer traditionella hantverk. I september öppnar den spektakulära utställningen: Legender i guld – en mystisk värld från antikens Thrakien presenterad genom flera tusen år gamla arkeologiska skatter i guld.

Fløibanen och Fløyen

Fløibanan är en linbana som tar dig upp till Fløyen. Turen upp tar 5-8 minuter och är en av Bergens mest kända attraktioner. Bor du på First Hotel i Bergen bör du verkligen ta en tur till Fløyen och njuta av den majestätiska utsikten.

Evenemang och festivaler

Det finns flera evenemang, konserter och festivaler som går av stapeln i Bergen under perioden fram till jul.

Bergen Food Festival hålls första helgen i september. Här kommer Bergens och flera av världens bästa kockar skapa fantastiska matupplevelser som du kan njuta av.

Missa inte heller det största evenemang som någonsin hållits på Västlandet i Norge, Cykel-VM i Bergen, Askøy, Fjell och Øygarden som arrangeras 16 - 24 september 2017.

Gillar du film? Då kan du glädja dig åt Bergen International Film Festival i september. Det är nästan så att vi hoppas på regn och rusk så att biofåtöljen blir extra skön.

Läs mer om kulturella upplevelser i Bergen här

Museer

Det finns museer i Bergen för alla smaker. Vissa passar ypperligt för de små, medan andra gör den historieintresserades dag helt fantastisk.

Troldhaugen kan du se föremål ur Edvard Griegs liv eller uppleva Griegs musik i Troldsalen, samtidigt som du njuter av utsikten som inspirerade den kända kompositören.

Hanseatiska museet, som ligger nära First Hotel Marin på Bryggen i Bergen, får du se hur handeln bedrevs förr i tiden.

Bergenhus kan du klättra i mörka, trånga trappor ända upp till taket på Rosenkrantztornet eller gapa stort av förundran över åsynen av den ärevördiga Håkonshallen.

VilVite är det perfekta stället för dig som är på besök i Bergen med barn. Här kan de leka och lära i över 100 olika interaktiva installationer och experiment.

KODE finner du konstmuseer med bland annat Munch och flera temporära utställningar med konst, konsthantverk, design och musik.

Akvariet

Är du på besök i Bergen med barnen och vill hitta något kul att göra på en regnig dag? På Akvariet i Bergen kan du se pingviner, gå på sjölejonshow och vara med när sälar och krokodiler matas. Akvariet i Bergen är Norges största akvarium och en av Bergens mest populära attraktioner.

Shopping

Bergen erbjuder allt du kan önska dig när det gäller shopping. Här finns allt från kända detaljhandelskedjor till modebutiker och mysiga boutiquer. Är du intresserad av konst, älskar god mat eller vill uppleva Bergen som turist, hittar du både gallerior, souvenirbutiker och matmarknader väl värda att besöka.

Läs mer om Bergen och vårt vackra hotell på Bryggen, First Hotel Marin.

Bryggen

Utsikt från Fløyen

Cykel-VM

Troldhaugen Museet

Akvariet

Matmarknad i Bergen