Hoppa till huvudinnehållet

Dalarna

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Dalarna

Att resa i Dalarna är som att uppleva ett Sverige i miniatyr. Fjällen och den samiska kulturen, sjöarna, de röda stugorna, hantverkstraditionen och den spännande industrihistorian. Allt samlat och nära till hands. First Hotels har fyra hotell i Dalarna som ligger i Borlänge och Tällberg.

Borlänge

First Hotel Borlänge ligger strax intill natursköna Liljeqvistska och nära andra besöksmål i området.

Spännande saker att göra i Borlänge är äventyrsgruvan Tuna Hästberg, perfekta aktiviteter för hela familjen. Vi rekommenderar även ett besök i naturreservatet Frostbrunnsdalen, en härlig oas för naturälskaren. Den ca 20 meter djupa ravinen bjuder på lummig och artrik vegetation, flera fågelarter och en trefaldighetskälla som kommunen fortfarande hämtar vatten ifrån. Under sommaren har Frostbrunnsdalen Café öppet och serverar hembakat och ekologiskt.

Frostbrunnsdalen ligger nära Stora Tuna kyrka ca 6 kilometer från Borlänge centrum. Har man inte bil kan man ta buss nr. 1 som går utanför hotellet.

Tällberg

I Tällberg har First Hotels tre hotell: First Hotel Gyllene Hornet, First Hotel Villa Långbers och First Hotel Klockargården. I Tällberg finns många fina sevärdheter och omtyckta utflyktsmål som passar de flesta. Är du på familjesemester med barn i Dalarna hittar du Orsa Rovdjurpark, Sagolandet Tomteland och Nusnäs Dalahästtillverkning.

Strax utanför Gesunda, en timmes bilfärd från Tällberg ligger Sagolandet Tomteland – en plats fylld med trolldom, magi och fantasi. Här möter du Sagofen, älvorna, nissarna och många fler av Tomtens vänner som alltid är klara för lek och skoj. Tomtelandet är en perfekt heldagsutflykt för familjer på besök i Tällberg.

Tällberg

Nära hotellene ligger sjön Siljan som fungerar lika bra att besöka oavsett årstid. Här hittar du fina badplatser, lekplatser och promenadstråk. Skulle du vilja ta en sommartur med ångbåten S/S Engelbrekt eller K-märkta M/S Gustaf Wasa beger du dig enklast till Rättvik eller Leksand för avgång. Kom tillbaka till hotellet med rosiga kinder för en värmande bastu eller härlig middag.

I Nusnäs, ca 40 minuter med bil från Tällberg tillverkas de ikoniska Dalahästarna, som med sin långa tradition bakom sig inte längre bara är en symbol för Mora och Dalarna, utan hela Sverige. Hästarna täljs och målas för hand, och du har möjlighet att följa arbetet och historien på nära håll. Besök Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd för tider, priser och beställning av din egen Dalahäst.