Hoppa till huvudinnehållet

Bottniska viken (Sveriges östkust)

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Bottniska viken (Sveriges östkust)

Den vackra kusten längs med Bottniska viken sträcker sig 850 km från Gävle i söder till Haparanda, på gränsen till Finland, i norr. Den långa och slingrande vägen på E4:an tar dig genom tilltalande städer och samhällen, allt inom rimliga körsträckor.

Upptäck platser där älvar från fjällen i väster möter Bottniska viken, och utforska den otroligt varierade skärgården och kustlinjen vid Höga Kusten och Kustvägen.
First Hotels har i sommar tre hotell öppna vid Bottniska viken; Sundsvall, Kramfors och Umeå.

Skärgården Söderhamn

Upplev Söderhamns skärgård

Upplev Söderhamns skärgård med bad, snabba båtturer, kajakäventyr och stränder. Söderhamns skärgård har mer än 1200 öar som kan upptäckas. Längs kusten kan du njuta av den vackra skärgården, besöka en fiskeby, ta en båttur eller bara uppleva den unika naturen. Med turbåten M/S Moa är det lätt att ta sig ut i skärgården. Om du letar efter ett äventyr rekommenderar vi en rundtur med Ribcharter Hälsingland. Om du föredrar ett lugnare äventyr är kajakpaddling ett fantastiskt sätt att bli ett med naturen.

Sundsvall

Med sitt läge vid kusten är Sundsvall på många sätt perfekt beläget. First Hotel Strand ligger centralt nära charmiga restauranger, populära besöksmål och andra intressanta aktiviteter. 3 km från centrum hittar du Sidsjön friluftsområde, en naturlig oas för både avkoppling och aktiviteter. Här finns ett 3,1 km långt motionsspår runt sjön, kanotuthyrning, möjlighet för fiske, värmestuga med mera.

Norra Berget kombinerar natur och kultur med lekplatser, butiker och serveringar, vilket gör denna gröna pärla till en plats för alla åldrar. Klättra upp i det 22 meter höga utsiktstornet (Glasspinnen i folkmun) för fantastisk utsikt över Sundsvall och havsbukten, besök Sjöfarts- och Hantverksmuseet eller kolla in vilka djur som håller till på berget. 

Titanic The Exhibition: En av världens största vandringsutställningar! Från 20 maj – 30 augusti, 2020 har du möjlighet lära mer om och uppleva Titanic, det transatlantiska passagerarskeppet som förliste 15 april, 1912 på sin jungfrufärd från Southampton, England mot New York, Amerika.

Kramfors

Om du åker en bit norrut, förbi Härnösand, kommer du till den trevliga staden Kramfors och vårt hotell First Hotel Kramm. Hotellet är en fin utgångpunkt om du vill se och uppleva Höga Kusten-bron (Sveriges längsta hängbro med sina 1 800 meter), utforska Skuleskogen National Park eller fiska i Ångermanälven. Och för den som vill känna historiens vingslag, så ligger Ådalen Monumentet över Skotten i Ådalen 1931, en kort bilfärd från vårt hotell i Kramfors.

Whiskydestilleriet High Coast Distillery ligger vackert vid Ångermanälvens strand. Här har man tillverkat whisky sedan 2010 – whisky som det talas om i hela världen. Ta en guidad rundtur eller fika på besökscentret samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten över älven.

Ådalenmonumentet är ett minnesmärke över vad som hände i Ådalen 1931, där militären öppnade eld mot ett demonstrationståg och fem människor fick sätta livet till. Monumentet består av en 260 cm hög och 3 ton tung gjuten bronsskulptur av konstnären Lenny Clarhäll.

Umeå

En blandning av modernt stadsliv och närhet till naturen gör Umeå till ett unikt och intressant resmål. Ta en promenad genom den unga staden och upptäck de många museerna och kulturinstitutionerna. Sedan kan du ge dig ut på spännande äventyr i form av vandring eller en tur med hundspann.

Umeå har gott om vacker natur och vandringsleder du kan utforska. Prova den 12 kilometer långa vandringsleden runt Nydalasjön, bara 6 km från Umeå centrum. Utanför staden hittar du olika magnifika omgivningar, till exempel naturreservaten Grössjön och Strömback-Kont, vandringsleden Umeleden och Holmön.

First Hotel Dragonen är ett familjeägt hotell i centrala Umeå, fem minuters promenad från centralstationen. Inom gångavstånd hittar du Norrlandsoperan, Guitars – the museum och Umeälven.