Hoppa till huvudinnehållet

Är du klar för en höstresa?

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Är du klar för en höstresa?

Nu när gränserna är öppna är det nog fler än oss som längtar efter att resa igen. First Hotels har många bra destinationer i Sverige, Norge och Danmark.

Här hittar du våra bästa tips om vad du kan göra i höst. Oavsett om du reser med familjen, med barn, partner, ensam eller med din hund har vi ett alternativ för dig!

Upplev Norges vackra huvudstad Oslo

Besök Oslo i höst. Promenera på gatorna under gyllene höstlöv, upplev folklivet, shoppa eller stanna till vid ett av stadens många museer och restauranger.

Besök det nya Munch-museet som ligger bredvid det vackra Deichman biblioteket. Museet öppnar den 22 oktober. I närheten ligger även operan och Barcode byggnaderna i Bjørvika. I Ekebergparken och Vigelandsparken kommer skulpturerna verkligen till sin rätt mot gyllene höstlöv och Botaniska trädgården som är vackrast på hösten.

Ta Frognerseter linjen upp till Holmenkollen och blicka ut över staden och Oslofjorden. Unna dig en varm chockad på Frognerseteren café.

Promenera längs Oslos nya hamnpromenad där du ser stadens spännande nya stadsdelar och landmärken på ena sidan och Oslofjorden i vackert höstljus på andra sidan. En klar höstdag längs Akerselva är också en stor upplevelse att ta med sig in i vintermånaderna.

Efter en händelserik dag på språng är det dags att unna dig en rejäl måltid på en av stadens många och kända restauranger.

Bo centralt på First Hotel Millennium som ligger en kort promenad från Karl Johans gate.

ÅlesundSaksa Hjørundfjorden ÅlesundFirst Hotel Atlantica ÅlesundUtsiktwinter kayaking

Möt hösten i vackra Ålesund

Ålesund har utsetts till en av de vackraste hamnstäderna i Europa, så det är ingen slump att Ålesund och Sunnmøre är bland de mest besökta turistmålen i Norge. Många börjar i jugendstaden när de utforskar Geirangerfjorden eller de snötäckta topparna vid Hjørundfjorden och i Sunnmøralperna.

Ålesund erbjuder upplevelser för alla. Mitt i Brosundet centrum kan du hyra en kajak och uppleva staden från havet. Sedan kan du gå de 418 trappstegen upp till stadsberget Aksla och njuta av utsikten över Jugensbyen, fjorden och Sunnmørsalpene. På toppen av Stadsberget tar du en kopp kaffe på Fjellstua, som är stadens äldsta restaurang.

Om du reser med barn rekommenderar vi ett besök på Atlantic Ocean Park, Nordeuropas största saltvattenakvarium, som ligger några minuter utanför stadens centrum. Eller vad sägs om att gå ut till Alnes fyr, som ligger på fiskebyn Alnes på Godøya, 20 minuter utanför Ålesund. Där möter du vacker natur och ett magnifikt hav. Om du är av den mer sportiga typen är staden en utmärkt utgångspunkt för toppturer i bergen som omger staden. När du väl är i Ålesund får du inte glömma att smaka på stadens stolta maträtt, Bacalao.

Bo sentralt på First Hotel Atlantica som ligger i Brosundet mitt i centrum.

Aktiv höstsemester i Lillehammer

I Lillehammer är allt klart för aktiva och fartfyllda semestrar. Här hittar du sport, spänning, familjekul, avkoppling och kultur i vacker miljö.

Staden är en perfekt utgångspunkt oavsett om du vill vandra i bergen, fiska, paddla kajak eller uppleva bergen från hästryggen. Om du föredrar snabbare aktiviteter rekommenderar vi Hafjell Bikepark, klätterpark eller forsränning i Sjoa.

Lillehammer erbjuder också ett antal attraktioner för barn i alla åldrar. Hunderfossen Familiepark, Lilleputthammer, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland och Barnas Gård för att nämna några. Annars rekommenderar vi Maihaugen, Norges största friluftsmuseum där du kan se hur människor levde förr i tiden. Ett annat tips är Lillehammer Art Museums utställning «Anna Ancher - Skagens inre och yttre rymd».

När du är klar med dagens aktiviteter rekommenderar vi en promenad på den charmiga gågatan i Lillehammer med historiska byggnader, mysiga butiker och restauranger. Annars kan du bara koppla av på hotellet framför en öppen spis och njuta av en varm kopp choklad.

Bo centralt på vårt hotel First Hotel Lillehammer, som ligger mitt i centrum.