Beställ rum : First Hotel Reisen

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

 • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
 • 12+ = vuxen
 • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Deluxerum First Hotel Reisen Stockholm
Superiorrum
Lobby First Hotel Reisen, Stockholm
Exterior
Restaurangen på First Hotel Reisen Stockholm

First Hotel Reisen

Vår restaurang, Restaurang Reisen serverar välsmakande à la carte med nyckelorden Personlighet, Tradition och Värme som fokus. Reisen Bar har vid flera tillfällen nominerats som en av Stockholms tre bästa barer.

Reisen Bar lämpar sig lika bra för After Work som för festligheter med familj och vänner. Vid större middagar och fester öppnar vi vår evenemangslokal Inre Baren som kan ta emot upp till 80 gäster.

Vi håller gärna mindre konferenser och möten på hotellet. Tillsammans med vår samarbetspartner Sjöfartshuset som ligger i grannhuset, tar vi emot större arrangemang och sällskap.

På First Hotel Reisen erbjuder vi även parkeringsmöjligheter i ett närliggande P-hus för 475:-/dygn. Parkering behöver inte förbokas utan meddelas i receptionen vid incheckning. Lämna bilnyckeln till oss så kör en chaufför bilen till parkeringen.

Följ oss:

Facebook logo

Läs mer

Vår profil

Modern design, Historik, A la carte, Bar, Shopping, Vinprovning, Möten, Spa

Kontakt

 • First Hotel Reisen
 • Skeppsbron 12, 111 30, Stockholm
 • +46 8 22 32 60
 • Kontakt
 • CENTRALSTATIONEN: 700 M
 • CENTRUM: 500 M
 • KOLLEKTIVTRAFIK: 20 M
 • ARLANDA FLYGPLATS: 40 KM

Aktuella erbjudanden

Kärlek i Gamla Stan

Överraska din partner med en övernattning i kärlekens tecken. Njut bröllopsnatten, eller en extra romantisk natt på First Hotel Reisen i Gamla Stan, Stockholm. Detta erbjudande innehåller logi, roshjärta, champange, frukost på rummet, geléhallon & hemmalagad chokladbräck och sen utcheck.

Kärlek på Reisen i Gamla Stan

Mera

Frukost på Reisen

Frukost på Reisen

Även om ni inte är övernattande gäst på Reisen så har ni självklart möjlighet att komma och njuta vår fantastiska frukostbuffé.

Frukost serveras vardagar mellan kl. 06.30-10.00, samt helger mellan kl. 07.00-11.00.

Ring gärna innan och anmäl ert intresse. Välkommen!

Söndagsspa med frukostbuffé

Söndagsspa med frukostbuffé

Ta en välbehövlig paus i vardagen och besök oss för avslappnande spabehandlingar.

Njut ett härligt Söndagsspa med frukostbuffé.

Boka Söndagsspa med frukostbuffé

Reisens historia

Reisens historia

På 1750-talet fanns elva så kallade kaffehus i Stockholm som hade utskänkningstillstånd för kaffe. Tre av dem drevs av den driftige Fredrik Reiss från Holland och namnet Reisen tros komma från denne kaffeskänk. Tillsammans med sin fru Catharina drev Fredrik flera olika kaffehus i Gamla stan, bland annat i huset som nu inrymmer First Hotel Reisen.

Reisens historia

Miljödiplom

Miljödiplom

Vi värnar om miljön och satsar på en hållbar utveckling. First Hotel Reisen i Stockholm är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas standard. Detta innebär bland annat att vi kartlagt vår miljöpåverkan, genomfört miljöförbättringar, utbildat personalen i miljökunskap, samt ständigt följer upp och förbättrar miljöarbetet.

First Hotels Miljödiplom (pdf)

Läs mer om Svensk Miljöbas här