Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

OSLO - VÄRLDENS VINTERHUVUDSTAD

OSLO - VÄRLDENS VINTERHUVUDSTAD

Besöker du Oslo på vintern kan du kombinera den traditionella storstadssemestern med aktiviteter som skidåkning, skridskor och kälkåkning. Efter en frisk dag ute i naturen kan du ta av dig skidbyxorna och sätta på finskjortan, gå på operan eller besöka Nationalteatern, innan du avslutar dagen med en god middag på en av Oslos många fina restauranger.

Oslo har en lång historia som vintersportort. Staden har stått värd för många stora vintersportevenemang såsom Vinter-OS 1952, Skid-VM både 1982 och 2000 och inte minst Skidskytte-VM förra vintern. Det fina med Oslo är att man har nära till allt. Du kan gå till tunnelbanan mitt i centrum, och efter 15-20 minuter stå mitt i skogen.

Oslo Vinterpark

Bara 3o minuter från centrala Oslo finner vi den största skidanläggningen i Osloområdet – Oslo VinterPark. Anläggningen ligger på Tryvannshøgda och har 11 liftar och 18 spår.
Skid- och snowboardanläggningen har något för alla – lätta backar i nybörjarområdet, egen slopestyleline, en superpipe och breda pister som passar både för familjer och carvingåkarna.

Säsongen varar normalt från november/december till och med påsk. Skidanläggningen är öppen fem kvällar i veckan och alla backar är upplysta. Du kan hyra all skidutrustning och här finns både skidskola och café.

Här kan du läsa mer om Oslo Vinterpark

 

Spikersuppa skridskobana

Mitt i Oslo centrum, mellan Stortinget och Nasjonalteatret, bara några skär från First Hotels Millennium och First Hotels Grims Grenka ligger Spikersuppa skridskobana.
Här kan du åka skridskor hela vintern. Orkar du inte ta med egna skridskor kan du hyra för en hundralapp.

Här finns mer information om Spikersuppa skridskobana

 

Holmenkollen

Holmenkollenområdet är porten till Nordmarka, en av stadens mest populära strövområden. Det tar cirka 20-30 minuter att ta tunnelbanan hit från centrum.

Här ligger Holmenkollen, Norges mest besökta turistattraktion och en av världens modernaste hoppbackar. Från utsiktsplatån på toppen av hopptornet har man en makalös panoramautsikt över Oslo. Inne i berget under Holmenkollenbacken ligger Skimuseet, världens äldsta skidmuseum. Här kan du uppleva skidåkningens historia genom 4 000 år, se utrustningen som polarexpeditionernas hjältar använde, och se en utställning av snowboards och modern skidåkning.

Under vintersäsongen organiseras flera nationella och internationella skid- och backhoppningstävlingar på anläggningen. Skidföreningen anordnar också både skidskola och turer.

Se utbudet från Skidföreningen och läs mer om Holmenkollen här

 

Frognerseteren

På toppen av Holmenkollen är Frognerseter, med fantastisk utsikt över Oslo och Oslofjorden. Hit kan komma bara för att njuta av utsikten, lugnet vid den öppna spisen och njuta av en god måltid. Eller så kan du starta din skidtur härifrån, och åka flera mil på längdskidor över de stora vidderna som omger Oslo.

 

Korketrekkeren kälkbacke

Oslos mest populära kälke kallas Korketrekkeren (Korkskruven). Den går från Frognerseteren till Midtstuen. Backen har en längd på 2 000 meter, och det tar ca 10 minuter att åka ner. Om du vill åka flera gånger kan du ta tunnelbanan från Midtstuen upp till Frognerseteren igen på 16 minuter. Backen är gratis att använda. Du kan ta med egen släde eller hyra.

Korketrekkeren är endast öppen när det finns tillräckligt med snö i backen – se korken.no för uppdaterad information.

 

Konst och kultur

Oslo är också en kulturstad med många attraktioner, museer och gallerier med konst från hela världen.

Våra två hotell i Oslo ligger centralt mitt i centrum, inte långt från Opera och Nationalteatern. Så varför inte göra ett besök på Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika. Operahuset är Norges största institution för musik och scenkonst, och det första operahuset i världen där man kan gå på taket.

Annars rekommenderar vi ett besök på Munch-museet där du bland annat kan se hans världsberömda verk Skriet och Madonna, eller Nasjonalgalleriet med målningar av Norges mest kända konstnärer.

Eller vad sägs om en tur till Vikingamuseet på Bygdøy som du kan kombinera med ett besök i Norsk Folkemuseum?

Här finns en praktisk översikt över stadens kulturaktiviteter.

Brett urval av restauranger

Att hitta bra restauranger i Oslo är inte svårt. Staden har ett stort utbud av krogar som serverar mat från alla världens hörn. Det finns ställen i alla prisklasser, från välkända Michelin-restauranger till rimligare prisnivåer. Lokal mat, traditionell norsk mat, streetfood, gourmetmåltider – i Oslo finns något för varje smak och gom.

Här finns en översikt över Oslos restauranger.

Uteliv och barer
Oslo har också ett pulserande nattliv med många barer, pubar, nattklubbar och restauranger. Du kan gå ut och bara njuta av ett glas, eller kanske vill du dansa till pulserande discorytmer till långt in på småtimmarna?

Här finner du en praktisk översikt över uteställen, barer och nattklubbar i Oslo.

 

Shopping i Oslo

I Oslo hittar du det mesta inom shopping från små butiker till stora shoppinggallerior, charmiga second hand-butiker eller internationella märkesboutiquer.

Här är några tips på shoppinggator.

Steen & Strøm

Anrika Steen & Strøm ligger på lätt promenadavstånd från våra två hotell, First Hotel Millennium och First Hotel Millennium. Här hittar du många kända klädmärken, en elegant kosmetikavdelning, för att inte tala om ett spännande matkoncept – deras Food Court i källaren är verkligen värt ett besök.

Hegdehaugsveien, Bogstadveien och Frogner

Bogstadveien är också ett shoppingeldorado. Ta spårvagnen till Majorstuen så kan du jobba dig ner till centrum igen. Här ligger butikerna på rad.

Byporten vid Oslo S, Paleet på Karl Johan, Aker Brygge och Grünerløkka är också ställen att sikta in sig på för den som gillar att shoppa.

Se en översikt över stadens shoppingmöjligheter här!

Besök Oslo på vintern och kombinera skidor, skridskor, shopping, god mat och kultur under samma semester.

Bo på ett av våra två hotell, First Hotel Grims Grenka eller First Hotel Millenium så är du mitt i centrum bara ett stenkast från stadens alla aktiviteter.

 

Photo: VisitOSLO/Preben Stene

Photo: VisitOSLO/Nancy Bundt

Photo: VisitOSLO/Nancy Bundt

photo: VisitOSLO/Tord Baklund

Photo: VisitOSLO/Nancy Bundt

Photo: VisitOSLO/Tord Baklund