Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Kungliga slottet

Kungliga slottet

Kungliga slottet i Stockholm bjuder på vacker interiör, storslagen exteriör och enastående atomsfär.

Slottet som är byggt i barockstil av arkiteket Nicodemus Tessin den yngre, är H.M. Konungens officiella residens och arbetsplats.

På Kungliga slottet finns även tre museer som täcker en stor del av den svenska kungliga historiken; Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

En annan stor och populär attraktion som drar mycket folk är vaktparadsbytet, den så kallade högvakten. Högvakten har en lång tradition och har funnits på slottet sedan 1523. Högvaktsavlösningar sker varje dag året runt.

Bara ett par kvarter söder ut från Slottet ligger First Hotel Reisen - en perfekt utgångpunkt när du ska besöka Stockholm.

Information om bilden

SkyView

SkyView

SkyView tar dig upp på utsidan av världens största sfäriska byggnad, Ericsson Globe, för en oförglömlig utsikt över Stockholm.

Ericsson Globe eller Globen, som den är känd i folkmun är en av Stockolms arenor för evenemang, konserter och sport.

Två stycken SkyView-gondoler tar dig 130 meter över havet och ger dig vidunderlig utsikt över staden.

Gamla Stan

Gamla Stan

Känn historiens vingslag, njut av arkitekturen och ströva längs gränderna i Gamla Stan. Det var i denna medeltida stadskärna som Stockholm grundads 1252.

I Gamla Stan finner du inte bara kullerstensgränder, källarvalv och vackra fasader med rötter från medeltiden, här finns ett stort utbud av mysiga kaféer, barer, restauranger och shopping av konsthantverk och souvenirer.

Gamla Stan rymmer många av Stockholms attraktioner, exempelvis Stortorget som är stadens äldsta torg, Nobelmuseet, Riddarholmskyrkan och Sveriges nationalkatedral Storkyrkan som är väl värda ett besök, och givetvis Kungliga slottet.

Dessutom, för den som letar intensivt finns här också Mårten Trotzigs gränd som är Gamla Stans smalaste gränd med endast 90 cm på sina smalaste ställen.

Ett bra sätt att utforska Gamla stan är att bo på First Hotel Resien, som ligger vid vattnet endast 300 meter från Kunliga slottet.

Bor man på något av våra andra hotell i Stockholm kommer man enkelt till Gamla stan inom ett par minuter:

Kaknästornet

Kaknästornet

Se Stockholm från ovan. Kliv in i hissen, tryck på knappen och 30 sekunder senare befinner du dig på plan 30 med en fantastisk panoramautsikt över Stockholm.

Kaknästornet med sina 155 meter har sedan det uppfördes 1967 varit en självklar del av Stockholms kuliss. Tornet är också centrum för all utsändning av radio- och TV i Sverige.

Längst upp i tornet finns restaurang, café och Skybar.

Granne med tornet ligger Tekniska museet som är väl värt ett besök för hela familjen.