Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

ABBA The Museum

ABBA The Museum

ABBA The Museum är fyllt med historia från bandets karriär. Här ser du ABBA-gängets spektakulära scenkläder, guldskivor och annat minnesvärt.

Med audio guide kan du lyssna på medlemmarnas egna berättelser och minnen från tiden som ett av världens största band.

Ta dig en sväng på discogolovet eller hoppa in bakom spakarna på Arrival-helikoptern på ABBA The Museum i Stockholm.

ABBA The Museum ligger på Djugården i närheten av Gröna Lund och Aquaria Vattenmuseum.

Information om bilden

Vasamuseet

Vasamuseet

Vasamuseet i Stockholm är ett av Skandinaviens mest besökta museum och visar världens enda bevarade 1600-tals skepp.

Regalskeppet Vasa sjönk under sin jungfrufärd 1628 och bärgades 1961. Sedan dess har skeppet restaurerats till näst intill ursprunglig storslagenhet och består av mer än 95 % originaldelar.

Beskåda dess skönhet och lär om hur livet såg ut på båten där och då, på Vasamuseet i Stockholm.

Moderna Museet

Moderna Museet

Moderna Museet är precis som Fotografiska perfekt för den som vill få med sig samtidskonst, moderna klassiker och modernt fotografi.

Moderna Museet som ligger på Skeppsholmen, innehar en av Europas främsta konstsamlingar från 1900-talet och fram till idag.

Här finns verk av Picasso, Dali, Derkert och Matisse med flera och erbjuder tillfälliga utställningar i hög klass.

Information om bilden

Tekniska Museet

Tekniska Museet

Den som vill leka, lära och ha ordentligt kul bör titta in på Tekniska Museet. Upplev film med hela kroppen i 4D och lär mer om energianvändning och hur våra val i vardagslivet påverkar miljön.

Gnugga geniknölarna, interagera och inspireras av de olika utställningarna på Tekniska Museet i Stockholm som med jämna mellanrum byts ut och förnyas.

Det enklaste sättet om du bor du på ett av våra hotell i Stockholm är att ta buss 69 för att besöka Tekniska Museet. Se mer information hur du tar dig till museet här.

Granne med Tekniska Museet ligger Kaknästornet som är värt ett besök när du ändå är i krokarna. Med sina 155 meter är Kaknästornet en perfekt utsiktsplats för den som vill se Stockholm från ovan. Restaurang finns i toppen av tornet.

Information om bilden

Naturhistoriska/Cosmonova

Naturhistoriska/Cosmonova

Vill man kunna stoltsera med att ha besökt Sveriges största museum ska man bege sig till Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova.

Här får man lära sig om universum, jordens och människans utveckling.

Dessutom visas Sveriges rikligt varierande natur i fängslande utställningar och spännande filmäventyr i både 2D och 3D.

Museet ligger granne med Stockholms Universitet på Norra Djurgården, och nås lätt med både kollektiv trafik, bil och cykel.

Du når Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova inom 30 min från följande hotell:

Information om bilden

Fotografiska

Fotografiska

Fotografiska är en inspirerande plats och perfekt för den som vill uppleva fotografi när det är som bäst.

Fotografiska i Stockholm visas fyra huvudutställningar och ca 20 mindre under året med verk från både nya namn och etablerade, välkända fotografer.

Förutom spektakulära, vackra och gripande bilder kan du också njuta av Stockholms storlagenhet i baren på översta våningen.

Information om bilden

Kungliga slottet

Kungliga slottet

Kungliga slottet i Stockholm bjuder på vacker interiör, storslagen exteriör och enastående atomsfär.

Slottet som är byggt i barockstil av arkiteket Nicodemus Tessin den yngre, är H.M. Konungens officiella residens och arbetsplats.

På Kungliga slottet finns även tre museer som täcker en stor del av den svenska kungliga historiken; Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

En annan stor och populär attraktion som drar mycket folk är vaktparadsbytet, den så kallade högvakten. Högvakten har en lång tradition och har funnits på slottet sedan 1523. Högvaktsavlösningar sker varje dag året runt.

Bara ett par kvarter söder ut från Slottet ligger First Hotel Reisen - en perfekt utgångpunkt när du ska besöka Stockholm.

Information om bilden

Drottningsholms slott

Drottningsholms slott

Vill man beskåda Nicodemus Tessin den äldres arkitetiska storslagenhet bör man ta en dagsutflykt till Drottningholms slott.

Slottet är upptaget på UNESCO:s världsarvslista och uppfördes under 1600-talet på uppdrag av drottning Hedvig Elenora.

I dag utgör Drottningholms slott den Kungliga familjens permanenta bostad men stora delar av slottet och parken är öppet för besökare året om.

Information om bilden