Beställ rum

(Är du flexibel på datum? Se priskalendern )

  • Alla barn mellan 0-12 år bor gratis i föräldrarnas säng
  • 12+ = vuxen
  • Extra säng eller barnsäng = kr 200,- per dag

Om du bokar ett kampanjerbjudande eller avtalspris på First Hotels hemsida krävs en särskild bokningskod. Du kan också bli First Business Deal-kund och få fler föredelar. Skicka First Business Deal-ansökan här.

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen är en av de bäst bevarade 1800-talsparkerna i Europa. Här hittar du tusentals rosor i vackra rosenparker, dekorativa tapetgrupper och lummiga woodlands. I det magnifika glaspalatset Palmhuset, som byggdes 1878, huserar exotiska växter i skönt medelhavsklimat. Finn lugn och ro mitt i Göteborgs centrum - ta en tur till vackra Trädgårdsföreningen.

Kronhuset & Kronhusbodarna

Kronhuset & Kronhusbodarna

Gillar du gamla byggnader ska du bege dig till Kronhuset och Kronhusbodarna. Kronhuset är den äldsta profana byggnaden i Göteborg och byggdes 1642–55 och verkade som magasin för krigsmaktens spannmål och vapenarsenal. Kronhuset har även fungerat som Rikssal 1860, garnisonskyrka och Historiskt museum. Idag är fungerar Kronhuset som repetitions – och konsertsal för Göteborg Wind Orchestra. I Kronhusbodarna hittar både guldsmed, en glashytta, keramiker, gammaldags lanthandel, klockmakare och presentbod. Här finns även ett charmigt kafé med öppen spis och vita valv.

Information om bilden

Domkyrkan

Domkyrkan

Domkyrkan i Göteborg byggdes 1815 och är ritad av C. W Carlberg. Kyrkan ligger på Västra Hamngatan och är en bra plats för eftertanke, lugn och ro. Har man tur kan man även få tillfälle att lyssna på konsert som pågår i kyrkan. Sätt dig på en av bänkarna, insup atmosfären och stäng av kommersen utanför.

Kungstorget & Saluhallen

Kungstorget & Saluhallen

Vid Kungstorget hittar du Saluhallen. Detta är Göteborgs största marknadsplats och här finns allt du behöver för att fylla upp picknick-korgen. Färsk frukt, grönsaker, ägg, blommor och mycket mer. Saluhallen, som byggdes 1889, är väl värd ett besök även om du inte ska handla. Här finns matvaror från världens alla hörn och givetvis även närproducerade varor från Göteborg och västkusten.